U zocht op:
  • Recepten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken
  • Producten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken

Patate al forno met pancetta en gebakken sperziebonen

20 min bereidingstijd
15-20 min in de oven

Wat heb ik nodig:

personen
  • 1 verpakking Aviko Rösti Rondjes Naturel (750 g)
  • 4 el olijfolie
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 500 g (fijne) sperziebonen, schoongemaakt
  • 200 g pancetta
  • Handvol rucola
  • 2 sjalotten, in fijne reepjes
  • 75 g zwarte olijven, grofgehakt
  • Olijfolie extra vierge
  • Bakplaat met bakpapier

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor tot 220 ºC. Leg de röstirondjes op de bakplaat en bak ze in de voorverwarmde oven in 15-20 minuten goudbruin en gaar.
  • Verhit in twee ruime koekenpannen de olijfolie. Fruit in elke pan 1 teentje knoflook 1 minuut. Verdeel de sperziebonen over de pannen en bak ze in 6-8 minuten goudbruin en knapperig gaar.
  • Verdeel de sperziebonen over een schaal. Leg de röstirondjes op de bonen. Verdeel de pancetta - bijvoorbeeld in mooie roosjes gevouwen - over de rösti.
  • Bestrooi met de rucola, sjalot en olijven. Maak af met een straaltje extra vierge olijfolie en peper naar smaak.

 

De knapperige röstirondjes beleggen we met pancetta. Door de warmte smaakt dit Italiaans spek extra vol en romig. Lekker met knapperig gebakken sperziebonen met olijven en rucola.

Benodigd product

Voedingswaarden per persoon

  • 715 kcal
  • 47 g vet waarvan 10 g verzadigd
  • 50 g koolhydraten
  • 18 g eiwit
  • 10 g vezels
  • 3,7 g zout

Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen